Екскурзия Словенска ривиера и Хърватия със закуски и вечери - Потвърдена за 19.09!

Вид транспорт: Автобус
Маршрут: София - Загреб - Плитвички езера - Риека - Пула - Пореч - Копер - Порторож – Постойна – Любляна - София
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Дати на отпътуване:
от: 0 лв.

Начална Дата Крайна Дата Цена Запитване

Ден 1 София – Загреб

Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел в Загреб. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2 Загреб – Плитвички езера– Риека

Закуска. Разходка в Загреб – ще видите: аристократичния градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич“, Горни град с неоготическата Катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Парламента, сградите на правителството и президнтството. Отпътуване за Плитвичките езера - шедьовър на природата и гордост на Хърватска – обект, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на езерата по един от туристическите маршрути. Отпътуване за Риека. Настаняване в хотел в района на Риека. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 3 Риека – Пула – Пореч - Копер

Закуска. Туристическа програма в Риека - морска столица на Хърватия. Тук ще имате възможност да разгледате: Губернаторския дворец, изграден в стил Късен ренесанс; готическата църквата „Св. Йеролим“, църквата „Св.Вит“- покровител на града и Часовниковата Кула. Продължаваме към Пула -„умаленият модел на Рим на брега на Адриатика". По време на нашата разходка ще видим още Херкулесовата порта с издълбаната в камъка глава на известния древногръцки герой и арката на Сергий, централния площад с кметството на Пула и запазен почти изцяло храм още от римско време, посветен на Август. Продължаваме за Пореч. Градът успешно балансира автентичния чар на малък крайбрежен град, изпълнен с великолепни исторически обекти, в компанията на нежния морски бриз. Свободно време за разходка или възможност да се насладите на чаша ароматно местно кафе, или изстудено бяло вино „Малвазия“, в някой от многобройните ресторанти, сгушени в малките улички. Продължаваме за Копер – единственото пристанище на Словения, съхранило старинни сгради с характерна архитектура от времето на Венецианската република. Настаняване в хотел в района на Копер. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 4 Копер – Порторож – Постойна – Любляна

Закуска. Отпътуване за Порторож. Разходка в красивия курорт разположен на брега на Адриатическо море. Отпътуване за Постойна. Следва пътешествие в Пещера Постойна с първата пещерна жп система в света – електрическо вкалкче, което ще ви отведе в дълбините на пещерата. Постойна яма е дълга 20 км, отворена е за туристи от 180 години. Тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Продължаваме за Любляна. Вечерта туристическа разходка в Любляна – град на кръстопът, въплътил духа на централна Европа и Средиземноморието, мост между разнородни култури, настроения и идеи. С нашата разходка ще видите Старото кметство, Тримостието, централния площад с монумента на автора на словенския химн Франц Прешерн, Францисканския манастир,Змейския мост. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5 Любляна – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка) вечерта.Загреб, Риека, Пула, Пореч, Копер, Порторож, Любляна

Маршрут: 2320 км. 

 • 4 нощувки хотели 3* - по една в Загреб, района на Риека, района на Копер и Любляна;

 • 4 закуски в ресторантите на хотелите;

 • 4 вечери в ресторантите на хотелите;

 • Туристическа програма в Загреб, Риека, Пула, Копер, Любляна;

 • Екскурзоводско обслужване;

 • Транспорт с комфортен автобус.

 • Доплащане за единична стая – 74 евро/ 145 лева;

 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 5 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 12 лв;

 • Трансфер от и до Пловдив при минимум двама туристи – 40 лв;

 • Входните такси за посещаваните туристически обекти;

 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.


Оферта № Е229

Дестинации

Всички дестинации