Екскурзия до ПЕРУ и БОЛИВИЯ - Великите цивилизации

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 20 дни/18 нощ. (ЧИКЛАЙО–СИКАН–ТУМБАС РЕАЛЕС–ТУКУМЕ–СИПАН–ХУАКА РАХАДА И МУЗЕЯ БРЮНИНГ–ТРУХИЛЬО–ХУАКА ДЕ ЛА ЛУНА–ХУАНЧАКО–ЧАН ЧАН–ЛИМА–ПАРАКАС–БАЛЕСТОВИ О-ВИ–НАСКА–АРЕКИПА–КОЛКА КАНЬОН–ПУНО–ЕЗ.ТИТИКАКА-ЛА ПАС–ТИУАНАКУ–КУСКО–ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ–МАЧУ ПИКЧУ–ЛИМА)
Продължителност: 20 дни / 18 нощувки
Дати на отпътуване:
от: 0 лв.

Начална Дата Крайна Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 Лима
05.10.2019 - Среща в 05.15 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.15 ч. – самолетен полет София – Мадрид с “Bulgaria Аir”. Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. В 13.05 ч. – международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 18.00 ч. Трансфер до хотел. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима.

Ден 2 Чиклайо
06.10.2019 - ЛИМА/ ЧИКЛАЙО/ СИКАН/ ТУМБАС РЕАЛЕС/ ТУКУМЕ - Закуска. В 06.30 ч. трансфер до летището и в 08.50 ч.– полет Лима – Чиклайо. В днешния ден ще разгледаме няколко археологически обекта. Ще започнем с посещение на Музея на Сика. В този музей е изложена прекрасна колекция със златни изделия, открити при Боскя Помак. Някои от тези златни изделия са сред най-красивите, открити в областта на Ламбайеке и дори може би в цяло Перу. След това ще посетите красивия музей „Тумбас Реалес” („кралските гробници”). Този музей е построен във формата на старата гробница на царя на Сипан и представя голяма колекция с много златни изделия , намерини в оригиналната гробница. Това превръща „Тумбас Реалес” в един от най-интересните музеи в Перу. По-късно следобед, когато слънчевата светлина е по-мека, ще посетите археологическият обект Тукуме. Руините на тези пирамиди и ритуални олтари някога били построени от кирпич от културите Ламбайеке и Чиму. Нощувка около Тукуме.

Ден 3 Чиклайо - Катедралата
07.10.2019 - СИПАН/ ХУАКА РАХАДА И МУЗЕЯ БРЮНИНГ/ ТРУХИЛЬО - Закуска. Сутринта ще посетите Хуака Рахада, оригиналната гробница на царя на Сипан. В края на 80-те години на 20 век крадци иманяри намерили тази гробница в Сипан. Тя все още била запазена и за щастие властите скоро научили за откритието, успели да спрат плячкосването и започнали разкопки на тази уникална гробница по професионален метод. (Повечето от находките тук вече ще сте разгледали в предишния ден в музея „Тумбас Реалес”.) Следва пътуване през долината Сугаркане до град Ламбайеке, където ще посетите много интересния музей „Брюнин” в Ламбайеке. Музеят съхранява изключително пълна колекция, представяща историята на областта на Ламбайеке. Ще се възхитите на текстила и керамиката с детайлни украси от културите на Чиму и Викус, на керамичните и златни изделия и бижута от културите Мочика и Чиму и на други изделия от Ламбайеке, и дори от културите на Чавин и Инките. След обяд – пътуване към Трухильо. Нощувка в Трухильо.

Ден 4 Перу
08.10.2019 - ТРУХИЛЬО/ ХУАКА ДЕ ЛА ЛУНА/ ХУАНЧАКО/ ЧАН ЧАН - Закуска.Днес денят ще започне с раглеждане на обширните археологически гробищни могили на Хуака дел Сол и Хуака де Луна, където ще научите повече за космологията и церемониите на културата Моче (100-700 г. сл. Хр.). Продължаваме към Чан Чан – най-големият кирпичен град в света, в който са останките на специфични сгради като Хуака Арко Ирис и Паласио Ник-АН, декорирани с различни природни мотиви, птици и животни, дело на културата Чиму (900-1470 г. сл. Хр.). Посещение на Хуанчао, където ще видите традиционните тръстикови рибарски лодки „кабалитос де тотора” („тръстикови коне”). Полет за Лима. Нощувка в Лима.

Ден 5 Перу
09.10.2019 - ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ ПАРАКАС - Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По път ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.

Ден 6 Наска
10.10.2019 - ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИТЕ ОСТРОВИ/НАСКА - Закуска. Трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Островът Канделабро, също известен и като “Трите кръста” се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса – на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.

Ден 7 Перу - алпака
11.10.2019 - НАСКА/ АРЕКИПА - Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м. надм. вис. Нощувка в Арекипа.

Ден 8 Арекипа
12.10.2019 - АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН - Закуска. Туристическа обиколка Арекипа, вторият по големина град в Перу – манастирът „Санта Каталина”, катедралата, йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.

Ден 9 Колка каньон
13.10.2019 - Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр. Арекипа до 14.00 ч. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно. (За тези, които ще участват в екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията.)

Ден 10 Ла Пас - пл."Мурильо"
14.10.2019 - ПУНО/ ЛА ПАС - Закуска. Рано сутринта – тръгване към градчето Копакабана, Боливия, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на катедралата в Копакабана и централния площад. От Копакабана пътуването продължава с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа. По път – разглеждане на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се градината на инките, стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Демонстрация на плаване от времето на древността с тръстикова лодка. Спирка на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното (малко) езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пристигане на пристанището в Чуа и пътуване към Ла Пас. Нощувка в Ла Пас.

Ден 11 Ла Пас
15.10.2019- ЛА ПАС/ ТИУАНАКУ/ ПУНО - Закуска. До обяд – туристическа обиколка на Ла Пас – административната столица на Боливия – Индианският пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, парламентът. Продълаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.

Ден 12 племето урос
16.10.2019- ПУНО/ КУСКО - Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, не желаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани – прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до “Пъпът на света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храмът на Виракоча (при възможност във времето). Връщане в Куско и свободно време. Нощувка в Куско.

Ден 13 Куско
17.10.2019 - КУСКО - Закуска. Сутринта – свободно време за аклиматизация. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). След обяд – панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – храмовият комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалният център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Връщане в Куско и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

Ден 14 Перу
18.10.2019- ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - Закуска. Пътуване през Свещената долина на инките – по пътя се разглежда археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд в Писак. Продължаваме към Олантайтамбо покрай р. Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Олантайтамбо. Настаняване в хотел Нощувка в Олантайтамбо.

Ден 15 Мачу Пикчу
19.10.2019 - МАЧУ ПИКЧУ - Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд, по желание - посещение и свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.

Ден 16 Лима - Катедралата
20.10.2019 - ЛИМА - Закуска. Трансфер до летището. В 09.40 часа – вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в 11.05 ч. Туристическа обиколка на столицата – туристическа обиколка на колониална и модерна Лима – гробът на Писаро, „Плаца де Армас”, катакомбите на манастира „Сан Франциско”, модерният квартал „Мирафлорес”. След обяд – посещение на Музея за антропология, археология и история. Свободно време и нощувка в Лима.

Ден 17 Перу
21.10.2019 - Закуска. Свободен ден в Лима с разглеждане на най-престижния квартал „Мирафлорес”, централната част на Лима. Нощувка в Лима.

Ден 18 Перу
22.10.2019- Закуска. Трансфер до летището. Международен полет Лима – Мадрид в 12.35 ч.

Ден 19 Перу
23.10.2019 - Кацане в Мадрид в 10.15 ч. сутринта. Трансфер до хотел на летището. Свободен ден с възможност за разглеждане на Мадрид. Нощувка в Мадрид.

Ден 20 Перу
24.10.2019 - Трансфер до летището и в 10.45 ч. – самолетен полет Мадрид – София. Пристигане на летище София в 15.10 ч.екскурзията  до   Колка  каньон  се   осъществява  по  следната  програма:
8 ДЕН – 12.10.2019  АРЕКИПА
Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина град в Перу -    манастирът „Санта Каталина”, катедралата, йезуитската църква, както и центъра на колониалния град.  След  обяд – тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.
 
9 ДЕН – 13.10.2019  КОЛКА КАНЬОН
Закуска. Екскурзията до Колка каньон„каньонът  на  кондорите”
тръгварането е  сутринта в около 06.30 часа.   Пристигане  в  Каньона  около  08.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите. Продължаваме към недрата на „същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най-високо разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя  имате  шанс  да  срещнете   представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера.  По пътя се срещате с останалата  част от групата. Настаняване и нощувка в Пуно. 
 
 
ПОЯСНЕНИЯ:
1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети за всички международни  полети: София – Мадрид – Лима и Лима – Мадрид – София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;
 • летищни такси за международните полети – 1 066 лв/ 545 евро (23.03.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 16 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (6-ти ден);
 • пътуване с лодка до Балестовите острови (6-ти ден);
 • двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (6-ти ден);
 • пътуване с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа и разглеждане на Острова на Слънцето (10-ти ден);
 • разходка с лодка по езерото Титикака (12-ти ден),
 • пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу (15-ти ден);
 • билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (15-ти ден);
 • входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
 • наземен танспорт с туристически автобус и влак;
 • екскурзоводско обслужване, водач  и местен екскурзовод (с превод на  български език от водчът, който придружава групата), ;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 140 лв. 
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 -   персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска – 25 соле (около  
       10 щ. долара) – в местна  валута, плаща се на място (6-ти ден); 
 виза за Боливия – 100 щ. долара – издава се и се заплаща на място при влизане в страната    
-   медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро – 45 лв. (за лица
  до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. 90 лв;
  -   допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
      
    -  допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в       офиса на туроператорът:
            -  екскурзия  до  Колка  канъон (8-ми ден)135 щ. долара (от  4-6 човека)
                                                                              –   90 щ. долара (от  7-12 човека)
     -  посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско 40 щ. долара (13-ти ден);
- допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
- вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) - (13-ти ден);
посещение на горещ минерален извор - ...... - 15-ти ден;                     
 
*Забележки:
 1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
      което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
      последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и10 кг. за ръчен багаж.
 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2018 г.
 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите за 
категоризация на хотелите в Европа.
 6.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от   клиента. 
3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около
     15-25 щ. долара.
4. Цените 7 640 лв/ 7 740 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 900 лв.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
5  Начин на плащане:
           - в брой (в офиса на ТО)
            - по банков път
 
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 200 лвИнформация за хотелите (или подобни):

Лима   – QP Hotels Lima     https://www.qphotels.com/hotel/lima

Паракас  – Hotel Gran Palma   http://www.hotelgranpalma.com/paracas/fotos.html

Наска  – Hotel Casa Hacienda Nasca Oasis    http://nascaoasis.com/

Арекипа  – Hotel Melfo    http://www.hotelesmelfo.com

ЧивайHotel Tradicion Colca    http://www.tradicioncolca.com/index.htm

Пуно Hotel Balsa Inn    http://www.hotelbalsainn.com/

Куско Hotel Los Apus    http://www.losapushotel,com

Олантайтамбо  Hotel Tunupa Lodge   http://tunupa-lodge.com/en/index.php

Лима Gran Bolivar Hotel    http://www.perunorte.com/granbolivar/

 

  
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 640 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 740 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 

Оферта № Е27

Дестинации

Всички дестинации