Екскурзия Волос и Спорадски острови - Скопелос, Алонисос,Скиатос - Очарованието на Гърция е реалност

Вид транспорт: Автобус
Маршрут: София - Сандански - Кулата - Волос - Алонисос - Скиатос - Скопелос - Волос - София
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Дати на отпътуване:
от: 0 лв.

Начална Дата Крайна Дата Цена Запитване

Ден 1 София – Волос

Тръгване в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка),  от Сандански в 11:00ч . Пристигане във Волос следобед. Туристическа програма в града. Разглеждане на основните забележителности на китния пристанищен град, който носи името на бога на мъдростта, магията, познанието, уменията, изкуството, скотовъдството. Посещение на църквата „Агиос Николаос”, площада „Eleftherias”, разходка по прекрасната крайбрежна улица. По време на обиколката ще имате възможността да видите макета и възстановеният кораб на Аргонавтите (герои от гръцката митология). По желание вечерта разходка до Портария - китното селце, разположено в полите на планината Пелион, известно с производството на коприна в близкото минало и легендите за кентаврите населявали тези планини в антично време. Разглеждане на централния площад с Кметството и музея до него, църквата „Agia Maria” и църквата „Agios Anargyron”. Разходка из калдъръмените тесни улички с малки магазинчета, ресторанти и приветливи спретнати къщи във възрожденски стил. Нощувка в района на Волос.

 

Ден 2 Волос – о. Скопелос

Отпътуване с ферибот от Волос за о.Скопелос - приказният остров с кристално море от филма „Mamma mia”. Романтични гледки, примамливи плажове, подводни пещери, пътечки сред гората, китни къщи и множество стари църкви... Всичко това е Скопелос. Скопелос заедно със Скиатос и Алонисос оформят островната група Спорадите. Скопелос е изключително зелен – със своите над пет милиона бора, 50 000 маслинови дръвчета и едва 5000 жители той е кътче, запазило природата си по уникален начин. Нощувка на о-в Скопелос.

 

Ден 3 о-в Скопелос – о-в Алонисос – о-в Скопелос

Закуска. Отпътуване с ферибот от о-в Скопелос за о-в Алонисос –един от най-китните гръцки острови, разположен в най-чистите и най-дълбоки води на Егейско море. Вдъхновяващ остров, с величествени пейзажи и красива природа, предпочитана дестинация за спокойствие и уединение Алонисос е най-източният остров от Спорадите. Тук е създаден първият морски национален парк в Гърция с една от най-големите защитени морски зони в Европа. Възможност за разходка из острова. Връщане обратно на о-в Скопелос. Нощувка.

 

Ден 4 о-в Скопелос – о-в Скиатос

Закуска. Отпътуване с ферибот от о-в Скопелос за о-в Скиатос – зеленият остров на Гърция. Остров Скиатос е перлата в короната на Спорадските острови (в превод: „разхвърляните острови“) и впечатлява със своята красота. Островът привлича с изобилието си от красиви плажове, маслинови и иглолистни горички. Нощувка на о-в Скиатос.

 

Ден 5 о-в Скиатос – Волос – София

Закуска. Отпътуване с ферибот от о-в Скиатос за Волос. Пристигане на пристанището на Волос и отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка) вечерта.Волос, Алонисос, Скиатос, Скопелос

 • 4 нощувки в хотели 3* - по една в района на Волос, две в Скопелос, една в Скиатос;

 • закуски в ресторантите към съответните хотели;

 • екскурзовод на български език;

 • транспорт с комфортен автобус;

 • Настаняване в единична стая- 60 евро / 117 лв.;

 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 5 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 12 лв;

 • Фериботни билети с настаняване на седалки – 78 евро на човек (подлежи на потвърждение);

Допълнителни екскурзии (при минимум 25 туриста) : 

 • Разходка до Портаря – 15 евро; 

 • Екскурзия до крепостта Кастро и манастирът „Света Богородица“ на о-в Скиатос–15евро; 

 • Посещение на ципуру бар – около 15 евро; 

 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;

 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.


Оферта № Е227

Дестинации

Всички дестинации